CUARTO CONSELLO

Moi benvidos ao derradeiro consello de Sagrario Guntín, co remate da semana desvalamos unha receita, non a orixinal de Sagrario pero si unha similar.
Utilizaremos os seguintes ingredientes:

  • 1 kg de troita do río Madalena
  • 1kg de fariña
  • 40 ml de aceite de oliva 
  • 3 cebolas grandes
  • 1/2 kg de xamón
  • 1 ovo
  • Sal ao gusto

Preparación:

  1. Picar a cebola e pochala a lume tenue para darlle un aspecto suave e meloso
  2. Sazonar as troitas e cocelas ao vapor durante 8 minutos xa que se acabaran de facer no forno
  3. Mesturar a fariña, o ovo, o aceite o sal e facer unha masa uniforme para a empanada.
  4. Encher a masa coa cebola
  5. Limpar as troitas de espiñas, colocalas na masa co xamón enriba e sellala masa .
  6. Metela ao forno a unha temperatura de 180º durante 30 minutos.



E xa está lista para comer!

Consello de Sagrario Guntín (Raíña da empanada de troita)


Comentarios

Publicacións populares